XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: АРМЕНСКА КАРТОФЕНА САЛАТА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

вторник, 22 март 2016 г.

АРМЕНСКА КАРТОФЕНА САЛАТА

Преди време тази сочна картофена салата бе публикувана в групата „ Нашите вкусотийки“, но не помня от кого.
БЛАГОДАРЯ  за идеята на автора, който си я познае! Много е вкусна.
Подходяща е и за самостоятелна салата, и за гарнитура.
Леко промених количеството на продуктите и ще ви я представя така, както аз я приготвих.
ПРОДУКТИ:
500 г картофи
5 кисели краставички
10 едри маслини
парче  кромид лук
3 скилидки чесън
2 с. л. майонеза
магданоз
сол- на вкус и при необходимост
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Картофите се белят и нарязват на кубчета. Сваряват се на пара в тенджера под налягане.
Отцеждат се хубаво.
Краставичките  и маслините се нарязват на малки парченца, а кромидът и чесънът- на ситно.
Добавят се майонезата, магданозът и солта.
Всичко се обърква леко  и се оставя за известно време в хладилника, за да се смесят ароматите.

Салатата се поднася охладена.
м. февруари 2016 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар