XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БЯЛА РИБА С МАЙОНЕЗА, ДОМАТ И СИРЕНА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

сряда, 2 март 2016 г.

БЯЛА РИБА С МАЙОНЕЗА, ДОМАТ И СИРЕНА

С нея можете да изненадате свои гости, които обичат да консумират риба.
Малко по- калорична става по тази рецепта, но пък е вкусна и много представителна.
ПРОДУКТИ:
500 г бяла риба / в случая е Тилапия/
200 г гъста майонеза
200 г топено пушено сирене
50 г кашкавал
1/ 2 глава кромид лук
1- 2  домата
черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Взема се тава и се застила с алуминиево фолио.
Намазва се с част от майонезата.
На разстояние се подрежда филето, нарязано на порции.
Парчетата се намазват  с останалото количество майонеза.
Върху рибата се нареждат следните продукти:
-        тънки филийки лук
-        тънки кръгчета домат
-        филийки топено сирене
-        лентички кашкавал
Отгоре се поръсва черен пипер.

Рибата се изпича в гореща фурна на 200 градуса до приятен загар на сирената.
/ от архивите/

Няма коментари:

Публикуване на коментар