XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПЕЧЕНИ ЛЮТИ ЧУШЛЕТА В МАРИНАТА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

петък, 25 септември 2015 г.

ПЕЧЕНИ ЛЮТИ ЧУШЛЕТА В МАРИНАТА

За тях ползвах рецептата на Диана Димитрова.
Исках да направя нещо по- различно от моите чушленца в сладко- кисел сос и се доверих на жената.
Не сме ги опитвали, но смятам, че ще ни харесат.
Благодаря на Дианка за различната рецепта!


ПРОДУКТИ:
500 г люти чушлета
150 мл оцет
100 мл вода
50 мл олио
2 с. л. захар
2 с. л. с лек връх сол/ опитвайте на вкус, защото всяка сол различно соли/
чесън
копър и чубрица / магданоз/

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Чушленцата се изпичат леко и се слагат в буркани.
Редуват се с нарязан чесън, копър и чубрица.
Аз направих и вариант  само с чесън и магданоз.
Заливат се със заврелите оцет, сол, захар, олио и вода.

НЕ СЕ СТЕРИЛИЗИРАТ И НЯМАТ КОНСЕРВАНТИ!
септември 2015 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар