Това е едно от постните ястия, които мога
да консумирам всеки ден без да ми омръзне.
Приготвям го и през зимата, но тогава няма
пресен лапад. Вместо него слагам спанак, но от април нататък вече си го готвя
по начина, който сега ще обясня.
ПРОДУКТИ:
250
г гъби
2
глави кромид лук
2
моркова
100
г ориз
150
г лапад
около
3 ч. ч. вода
1
червена и 1 зелена чушка
/ в случая са от фризера- предварително нарязани и замразени /
4-
5 лъжици олио
1
каф. л. червен пипер
1
каф. л. чубрица
1
каф. л. черен пипер
сух джоджен
сол
на вкус
магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязвам
лука, чушките и морковите и ги запържвам за 5 минути в олиото.
След тях слагам обелените и нарязани на филийки гъби и почистения и нарязан лапад.
След тях слагам обелените и нарязани на филийки гъби и почистения и нарязан лапад.
Посолявам и задушавам отново 5 минути.
Отстранявам съда от огъня , добавям ориза и подправките, наливам водата, разбърквам добре и изсипвам всичко това в тава.
Тавата
слагам в гореща фурна и оставям ястието да се пече на умерена температура.
Отварям
и го разбърквам не повече от три пъти.
След
като го извадя го поръсвам или само украсявам със свеж магданоз.
Получава
се пролетно ястие с лек и приятен вкус.
21 април 2012 г
Ястието има и ориз, нали....вероятно просто сте го пропуснали в описанието
ОтговорИзтриванеИма, има ориз, Глория. Вижда се на снимката, упоменат е писмено и при продуктите. Пропуснала съм го при описанието за начина на приготвяне. Ами то е така, когато пиша посред нощите... :)Дрямала съм. Благодаря сърдечно за забележката. Поправих се моментално . Весело посрещане на Новата 2019 година!
ОтговорИзтриване