Какво ли да го правя този изсъхнал и изостанал козунак?!?!
Да го изхвърля ли? Не съм научена на такива дела :(.
Пак ли да го пека с крем карамел? А как не обичам да приготвям едно и също- прашинка да е, но трябва да има нещо различно в дадена рецепта :).
Ами да!
От вчера се бях зачудила какво да стъкмя и сутринта реших, че ще правя някаква козуначена тортичка ли, сладкиш ли...
Купих два крема и няколко допълнения, извадих де що имаше в хладилника и за 1 час бях готова, че и на работа тръгна навреме .
ПРОДУКТИ:
няколко парчета различен козунак, че даже имаше и парченца от козуначено руло с мармалад
2 крема/ нишесте, пудинг... / от които единият бе шоколадов, а другият- ванилия/
посоченото количество захар, което е в инструкциите на пакетчетата крем
около 1 и 1/ 2 литра прясно мляко
2 с. л. краве масло
1 банан
10 шоколадови бонбона" Калинка" или друг шоколад
2- 3 парчета локум
шепа стафиди
1 каф. ч. компот- аз ползвах от кайсии
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязах козунака на филийки с дебелина около 6- 7 мм.
Сварих двата вида крем по дадените указания- с аромат и вкус на шоколад и ванилия, като във ваниловия сложих маслото.
Нарязах банана на кръгчета.
Начупих шоколадовите бонбони на произволни парченца.
Започнах да редя тортата в разкопчаващата форма в следната последователност:
- козуначени парчета, поръсени с капки компот
- шоколадов крем
- парченца шоколадови бонбони/ шоколад/
- козуначени парчета, поръсени с капки компот
ванилов крем/ с маслото в него/
- банановите кръгчета
- дребни парченца локум
-малко стафиди
- козуначени филии- отново напръскани с компот
Най- отгоре върху тях изсипах останалия крем и от двата вида, но без да го заглаждам.
За украса сложих останалите стафиди и парченца локум и оставих тортата за 12 часа в хладилника, за да се стегне и козунакът да поеме добре крема.
ОПИТАЙТЕ Я, ОТЛИЧЕН ВАРИАНТ Е , В КОЙТО ДА СЪБЕРЕТЕ ВСИЧКИ ОСТАТЪЦИ СЛЕД ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ! :)
19 април 2012 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар