1 голяма купа лапад
3- 4 яйца
кисело мляко / аз слагам 2- 3 лъжици или най- много 1/ 2 кофичка/
3- 4 яйца
кисело мляко / аз слагам 2- 3 лъжици или най- много 1/ 2 кофичка/
около 100 г сирене
1 малка кафена чаша олио
1 малка кафена чаша олио
малко водичка
сол на вкус
1 каф. л. червен пипер
сол на вкус
1 каф. л. червен пипер
щипка чубрица
пресен магданоз и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО копър
3- 4 скилидки чесън
Измивам лапада , отстранявам средната твърда част и след
това го нарязвам.
Изсипвам го при лука.
Сипвам вода и
посолявам на вкус.
Задушавам зелениите
като често разбърквам.
Като остане на мазнина, лападът се поръсва с червения
пипер и чубрицата, разбърква се и веднага се прибавят разбърканите с щипка сол
яйца.
Пържа още малко, за да се сгъсти ястието и го свалям от
котлона.
Добавям му натрошеното сирене, киселото мляко, нарязаният на ситно чесън и половината копър.
Разбърквам ястието.
При сервирането може отново да се поръси с
натрошено сирене и нарязан на ситно копър.
21. 04. 2012 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар