XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЛАПАД ПО СЕЛСКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

неделя, 22 април 2012 г.

ЛАПАД ПО СЕЛСКИ


Обожавам всички зелении и първия лапад, който тръгне в маминия двор, го приготвям ето така. Рецептата знам от детството ми, когато мама ни готвеше все по селски, но пък много вкусно…
А и дъщеря ми от десетина дни насам се е влюбила в този листен зеленчук и току ме кара през ден да готвя лапад.
Сега се прибрах от селото ми и донесох две торби от него. 
 Ходих специално заради случая ...:)

ПРОДУКТИ:


зелен лук с количество по ваше желание
1 голяма купа лапад
3- 4 яйца
 кисело мляко / аз слагам 2- 3 лъжици или най- много 1/ 2 кофичка/
около 100 г сирене
1 малка кафена чаша олио
малко водичка
сол на вкус
1 каф. л. червен пипер
 щипка чубрица
пресен магданоз и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО копър
3- 4 скилидки чесън

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязвам и запържвам лука.
Измивам лапада , отстранявам средната твърда част и след това го нарязвам.
Изсипвам го при лука.
Сипвам вода  и посолявам на вкус.
Задушавам зелениите  като често разбърквам.
Като остане на мазнина, лападът се поръсва с червения пипер и чубрицата, разбърква се и веднага се прибавят разбърканите с щипка сол яйца.
Пържа още малко, за да се сгъсти ястието и го свалям от котлона.
Добавям му натрошеното сирене, киселото мляко, нарязаният на ситно чесън  и половината копър.
 Разбърквам ястието.
  При сервирането може отново да  се поръси с натрошено сирене и нарязан на ситно копър.
21. 04. 2012 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар