XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БАБИНАТА ЯЙЧЕНА КАША

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

четвъртък, 28 юли 2022 г.

БАБИНАТА ЯЙЧЕНА КАША

Отдавнашна и автентична гозба, приготвяна от нашите баби в някои краища на България.

Същевременно е много вкусна и се приготвя за минутки.

Идеята е от интернет.


ПРОДУКТИ:


4 яйца

1 шепа натрошено сирене

4 с. л. олио

2 с. л. брашно

1 каф. л. червен пипер

3- 4 скилидки чесън

сол- на вкус

млян черен пипер

свеж магданоз

вода- за получаване на желана гъстота на кашата

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Запържваме брашното в сгорещеното олио.

Слагаме пипера и солта и наливаме водата.

Бъркаме непрекъснато до получаване на каша с желана гъстота.


Слагаме яйцата, черния пипер, нарязания на ситно чесън и оставяме яйцата да се забулят.

Разбъркваме кашата периодично, за да не загори.

Отстраняваме я от котлона и я поръсваме със сиренето и нарязания магданоз.

Сервираме я с парче хляб.



Няма коментари:

Публикуване на коментар