НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Запържваме брашното в сгорещеното олио.
Слагаме пипера и солта и наливаме водата.
Бъркаме непрекъснато до получаване на каша с желана гъстота.
С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
четвъртък, 28 юли 2022 г.
БАБИНАТА ЯЙЧЕНА КАША
Отдавнашна и автентична гозба, приготвяна от нашите баби в някои краища на България.
Същевременно е много вкусна и се приготвя за минутки.
Идеята е от интернет.
ПРОДУКТИ:
4 яйца
1 шепа натрошено сирене
4 с. л. олио
2 с. л. брашно
1 каф. л. червен пипер
3- 4 скилидки чесън
сол- на вкус
млян черен пипер
свеж магданоз
вода- за получаване на желана гъстота на кашата
Слагаме яйцата, черния пипер, нарязания на ситно чесън и оставяме яйцата да се забулят.
Разбъркваме кашата периодично, за да не загори.
Отстраняваме я от котлона и я поръсваме със сиренето и нарязания магданоз.
Сервираме я с парче хляб.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар