Направих ги преди време и си ги кръстих така. Може и да се оспорва името, ама то не е толкова важно. По- важното е, че с тях чудесно изпихме по две чаши бяло винце и ни беше екстра...
Следващия път, когато реша да ги правя, ще намаля малко гарнировката, че сега почти не се усещаше тестото. Не, че се оплаквам- неее, но може да се намалят малко продуктите, ама де да знам... То пък така, с по- малко тестенце, е уж по- лекичко и не търсим друга храна, освен тази.
А тя изобщо не е малко.
ПРОДУКТИ за 1 голяма тава:
За тестото:
150 г брашно
30 г масло
70 мл хладка вода
щипка сол
БЕЗ НАБУХВАТЕЛ!
За гарниране:
босилково песто
босилково доматено
пюре
домат
топено пушено сирене
топено сирене/ на
триъгълничета/
зряло саламурено
сирене
подправки- по ваш
вкус и желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
От посочените
продукти омесвам меко, което изобщо не лепне.
Разточвам го на тънка
кора, която нарязвам на тестени
формички.
Редя ги в тава,
покрита с пекарска хартия.
Намазвам ги с
босилковото песто, а някои от тях- с доматеното пюре.
Върху трети слагам
тънки доматени филийки.
Отгоре редя
посочените видове сирена.
Поръсвам с подправки,
а може и без тях, защото босилекът е доста ароматен.
Пека в загрята на 180
градуса фурна до хрупкавост на тестото.
А сега да ви призная, че ми остана парченце от тестото.
Онова, което се мъдри в калената чинийка, е произведение от него.
Ето какво измислих, за да не хвърлям тестото.
Изпекох полученото в тостера за сандвичи.
И това беше много вкусно, честно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар