XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СОДЕНА ПИТКА С КИСЕЛО МЛЯКО

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

събота, 16 януари 2016 г.

СОДЕНА ПИТКА С КИСЕЛО МЛЯКО

Соден хляб. 
Стана тънък, но много вкусен. 
Вътре е пухкав, учудващо за мен, защото досега все ми се получаваше по- твърд, но този е по друга рецепта и разбира се- стана различен.
Извинявам се от сърце, че не съм записала чия е идеята, която видях в групата „ Нашите вкусотийки”, но благодаря от сърце за споделената рецептичка.
А тя е много лесна и бърза за изпълнение.
ПРОДУКТИ:
500 г брашно
1 кофичка /400 г / кисело мляко
1 и половина ч. л. сода за хляб
1 ч. л. сол
И само това.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Замесвате меко тесто от посочените продукти. 
Може да ви се наложи да добавите още малко брашънце, защото всяко мляко е различно по гъстота.
Разплесквате я, намазвате я с олио, надупчвате я с вилица и я слагате в намазнена тава с диаметър 28 см.
Печете в загрята на 200 градуса фурна в продължение на 40 минути.
Тази питка омесих специално заради млечната топеница, която преди малко ви представих.
16. 01. 2016 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар