XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СВИНСКО ПЕЧЕНО С БЕКОН, ЧУШКА И АРОМАТЕН СОС

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

събота, 2 януари 2016 г.

СВИНСКО ПЕЧЕНО С БЕКОН, ЧУШКА И АРОМАТЕН СОС

Превъзходно ястие!
Казвам го с гаранция, която мога да дам И писмено.
Доскоро месото го приготвях без бекон и чушка, но идеята за тази новост  ми даде наш семеен приятел, който обича да готви и експериментира.
Всичко се тъкми толкова бързо, само печенето му е малко повечко, но пък си заслужава.
Спокойно можете да го приготвяте за празници или за случаи, които са малко ПО- ТАКА.

Продукти за 6 порции:
1. 200 г свинско месо без кост
200 г пушен бекон / не суров/
2 пресни чушки

За овкусяване:
1 непълна каф. ч. олио
червен пипер
соев или уни сос

За поръсване:
пикантна подправка за месо
пасиран чесън или чесън на прах

Добавка:
вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Месото се нарязва на 6 порции.
Всяка мръвка се потапя в олиото, което е разбъркано със соевия/ уни/ сос и червения пипер.
Редят се в тава.
Поръсват се с чесън на прах или се намазват с чеснова паста, след което с мъничко подправка за месо/ внимавайте с нея, за да не пресолите/.
Върху всяка мръвка се реди нарязан на ленти бекон, а върху него се поставят ивици от чушка.
Налива се вода толкова, колкото месото да потъне около 1 човешки пръст.
Завива се с пекарско фолио.
Пече се в загрята на 200 градуса фурна в продължение на 1 час и 30 минути и се отвива.
Печенето продължава около 30 минути, в което време сосът трябва да намалее, а в същото време вие ще поливате месото с него поне 3- 4 пъти.
То трябва да хване коричка и приятен загар.
Изваждате тавата и изсипвате останалия сос в тенджерка.
Слагате го да кипне на котлона и в него добавяте чрез постоянно бъркане разбито с брашно кисело мляко.
Варите 1- 2 минути.
Количеството на двете добавки ще е по ваш вкус и виждане.
Лично аз слагам по 1 с. л. с връх брашно и 2- 3 с. л. кисело мляко.
Пак казвам- решете вие според желаната гъстота .
Подправки не ви трябват, защото всичко е толкова ароматно...
Сервирате порцията месо с купата сос на масата.
Нека всеки да реши колко ще си сипе от него.
Това е.
Пригответе предложението и ще останете очаровани.

Да ви е сладко!

29. 12. 2015 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар