XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СИРЕНЕНИ ОХЛЮВЧЕТА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

събота, 23 януари 2016 г.

СИРЕНЕНИ ОХЛЮВЧЕТА

Подходящи са за закуска, особено при липса на много време за нейното приготвяне.
Ако не ги препечете, вие ще се насладите на едни мини пухкави сиренки.
ПРОДУКТИ:
200 г кисело мляко
6 с. л. олио
1 каф. л. сода за хляб
щипка сол
2 ч. ч. брашно

Плънка:
200 г зряло сирене
1 яйце
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
От посочените продукти замесвам меко, но не лепнещо тесто.
Разточвам го на правоъгълна кора.
Върху нея разстилам плънката, приготвена от натрошеното сирене, разбъркано с яйцето.
Навивам кората на руло, което разрязвам на парчета с дебелина около 1 см.
Редя охлювчетата на малко разстояние едно от друго в намазана с олио тава.
Пека ги в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 30 минути.
Много е важно да не се препекат, защото ще загубят мекотата си.
Допълнение: По желание преди печене върху всяко охлювче можете да сложите мъничко краве масълце.

От тази  доза се получават закусчици точно за една тава с размер 30- 32 см .
23. 01. 2016 г

2 коментара:

  1. О, даа. Те са от аламинутите, които не те ангажират със загуба на време. И учудващо стават толкова пухкави, все едно са замесени с мая.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване