Бърз и вкусен домашен хляб.
Стана рошав, защото не го месих , а просто
го събрах.
Вътре е пухкав, а не клисав, а коричката,
колкото и груба да ви изглежда, ви подвежда и е изключително хрупкава.
Най- приятното е, че не мирише натрапчиво
на сода.
Хлябът
е много лесен и бърз за изпълнение.
ПРОДУКТИ:
200 г брашно грахам или пълнозърнесто
300 г типово брашно
1 кофичка /400 г / кисело мляко
3 с. л. олио
3 с. л. олио
2 бакпулвера
1 ч. л. сол или по- малко, ако искате
умишлено като мен да намалите солта
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Не месите, а събирате всичко на тестена топка.
Изобщо не се старайте, защото набързо
събраното тесто ще ви отведе до външно красив хляб, което в случая не е нужно.
Не разплесквате, а съвсем леко разстилате тестото
върху пекарска хартия, сложена в малка тавичка.
Поръсвате с малко брашно и правите няколко успоредни разреза-
по желание.
Не мажете с нищо.
Печете в загрята на 200 градуса фурна в
продължение на 40 минути.
Изваждате и охлаждате, но не напълно. Нека хлябът да е
леко топличък, но не и горещ.
Не го завивайте с кърпа, за да остане коричката му хрупкава.
Може ли вместо грахамово брашно, да сложа брашно от лимец? Опитах няколко рецепти с лимец , но винаги хляба остава клисав.
ОтговорИзтриванеЗдравейте!
ОтговорИзтриванеВинаги ще Ви е клисав, защото това брашно е тежко и трябва да е в по- малко количество и задължително смесено с типово или бяло. Опитайте, но задължително намалете количеството.
Поздрави!