XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЧУШКИ БЮРЕК

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

вторник, 2 февруари 2016 г.

ЧУШКИ БЮРЕК

Много ги обичам!
Правя ги не със смес от намачкано сирене, яйце и подправки, а с цяла плочица сиренце. Така е хем по- бързо, хем по- сигурно, че няма да се разтекат по време на пърженето.

ПРОДУКТИ:
печени чушки
зряло сирене

За панировката:
яйца , брашно  и сол – на всяко яйце слагам по 1 равна с. л. брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сиренето нарязвам на плочки и от тях слагам по една във всяка обелена чушка.
Топя ги направо в разбитата панировка, като преди това не ги овалвам в брашно.
Няма смисъл да утежнявам организма с голямо количество от него.
Самата панировка гледам да я правя по- рядка, за да не се превърне в пържени палачинки или бухти.

Пържа чушките от двете страни в горещо олио, редя ги в чиния, покрита с домакинска хартия, за да се поизцедят и ги сервирам.

Няма коментари:

Публикуване на коментар