XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СВИНСКИ ОПАШКИ С КИСЕЛО ЗЕЛЕ И ОРИЗ В ГЮВЕЧ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

четвъртък, 11 февруари 2016 г.

СВИНСКИ ОПАШКИ С КИСЕЛО ЗЕЛЕ И ОРИЗ В ГЮВЕЧ

Зимно, много вкусно и засищащо ястие. Напомня ми за детството, което премина на село…
ПРОДУКТИ:
1 кг свински опашки
1 малка зелка
1 каф. ч. ориз
няколко сухи чушки
десетина скилидки чесън
4- 5 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
1 каф. л. черен пипер
чубрица
клонки девесил
2 ч. ч. вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Зелето се нарязва и се намачква с част от мазнината, двата вида пипер и чубрицата.
Взема се дълбок гювеч и дъното му се намазва с останалата мазнина.
Слага се 1/ 3  от овкусеното зеле, а върху него се разхвърлят оризът и нарязаните на едри парчета чесънчета.
Нарежда се втората част от зелето и отгоре – свинските опашки, а между тях целите сухи  чушки, почистени от семената. Покриват се с останалото зеле.
Най- отгоре се слагат клонките девесил, налива се водата и съдът се похлупва.
Слага се в студена фурна.
Тя се включва на максимум и ястието се оставя в нея при тази температура в продължение на 1 час, след което се намалява на 150 градуса и готвенето продължава още 1 час.
Фурната се изключва и гювечът се оставя там до нейното изстиване.

Така приготвените свински опашчици ще ви накарат да се насладите на едно истинско българско ястие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар