XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СУПА С ЛАПАД И СИРЕНЕ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

събота, 20 февруари 2016 г.

СУПА С ЛАПАД И СИРЕНЕ

Ами обичам ги тези супички и това е то.
Нямах търпение да тръгне лападът в двора и да изляза да си набера от него за една чорбичка.
Стана бързо и в съботния дъждовен ден сръбнахме по една за обяд
ПРОДУКТИ:
3 литра вода
1 глава кромид лук
1  чушка
1 морков
шепа ориз
1 голяма купа лапад
сол
2 с. л. олио
чубрица
магданоз
малко черен пипер- по желание
лимонена киселина
150 г сирене

За застройка:
1 яйце
1/ 2 кофичка кисело мляко
лимонена киселина

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Изчаквам водата да кипне и в нея слагам заедно нарязаните зеленчуци .
Добавям олиото и соля на вкус. Варя до готовност. Овкусявам с подправките и застройвам. Слагам няколко зрънца лимонена киселина в супата. Слагам и в застройката, която приготвям от разбитото с млякото яйце. Ползвам такава киселина, за да няма пресичане на белтъка.
Гребвам от супата и добавям в млечната смес, докато тя се загрее.
Изсипвам обратно в тенджерата.
 Разбърквам добре и изчаквам да кипне.
Добавям натрошеното сирене и супата ми вече е готова.
Заповядайте!
Сипете си и сърбайте на воля.


Няма коментари:

Публикуване на коментар