XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ОМЛЕТ НА ФУРНА С ГЪБИ И СПАНАК

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

четвъртък, 18 февруари 2016 г.

ОМЛЕТ НА ФУРНА С ГЪБИ И СПАНАК


По идея  на една жена, която е привърженик на разделното хранене.
Приятен на вкус омлет, след консумацията на който се чувстваш сит, а в същото време ти е леко на стомаха.

ПРОДУКТИ:
6 яйца
300 г пресни  гъби / в случая печурки/
300 г свеж спанак
няколко стръкчета пресен чесън
сол – на вкус
2 + 1 с. л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Гъбите се измиват, нарязват се на парченца и се запържват  за около 2- 3 минути в 2 с. л. олио.
 Към тях се добавят нарязаните спанак и чесън.
Всичко се посолява и се задушава до извиране на течността, която самите продукти  отделят по време на готвенето.
Отстраняват се от котлона и се смесват с разбитите яйца.
Разбъркват се добре и сместа се изсипва в намазана с 1 с. л. олио тава.
Омлетът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Изважда се, нарязва се на порции и се сервира.

Няма коментари:

Публикуване на коментар