С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
вторник, 17 юни 2025 г.
ТУРСКА СУПА С ПИЛЕ И БУЛГУР
Традиционните турски ястия често съдържат булгур.
Той дава плътност на супите и е за предпочитане пред употребата на фиде.
ПРОДУКТИ:
300 г пилешко месо
6 с. л. зехтин
1 глава кромид лук
5 скилидки чесън
1 морков
1 червена и 1 зелена чушка
1 каф. ч. булгур
2 300 мл вода
млян черен пипер, сладък червен пипер, чубрица, магданоз
сол- на вкус
За застройката:
1 яйце
1 ч. ч. кисело мляко
2 с. л. брашно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме месото на малки кубчета и го запържваме в зехтина.
Към него добавяме нарязаните на дребно лук, чесън, чушка и морков.
Пържим и бъркаме в продължение на 5 минути.
Слагаме червения пипер и наливаме водата.
След нейното кипване изсипваме измития булгур.
Варим супата до готовност на продуктите.
Отстраняваме я от котлона.
В купа разбиваме яйцето с млякото и брашното.
Гребваме от супата и изсипваме в застройката.
Темперираме я и я връщаме обратно в тенджерата.
Не е нужно самата супа отново да заври.
Поръсваме с магданоз и вече сме готови да я сервираме.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар