XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕ С БИЛКИ И ЗЕЛЕНЧУЦИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

сряда, 10 юли 2024 г.

ПИЛЕ С БИЛКИ И ЗЕЛЕНЧУЦИ

Едно бързо ястие, събрало в себе си аромата на свежи градински билки.
ПРОДУКТИ: 1 пиле, нарязано на порции 1 глава кромид лук 4 картофа 4 моркова 1 връзка зелен лук 1 връзка пресен чесън сол- на вкус 1 каф. л. млян черен пипер 6 с. л. олио Билки: клонки магданоз, целина, балканска чубрица и риган
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: В голяма купа нарязваме на по- едри парчета обелените лук, картофи и моркови. Нарязваме и зеления лук, част от пресния чесън и част от магданоза и целината. Добавяме почти всичкото олио, солта и половината черен пипер. Разбъркваме зеленчуковата смес добре. Вземаме правоъгълна тава и намазваме дъното и с малко олио. Изсипваме всичко и го разстиламе добре.
Отгоре нареждаме посоленото месо. Върху него слагаме няколко стръка чесън и клонките балканска чубрица, риган, останалите магданоз и целина. Поръсваме с останалите олио и черен пипер.
Печем ястието в загрята на 200 градуса фурна до готовност на зеленчуците и до придобиване на лека кафеникава коричка на месото. Сервираме ястието с бяло вино.

Няма коментари:

Публикуване на коментар