С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
сряда, 10 юли 2024 г.
ПИЛЕ С БИЛКИ И ЗЕЛЕНЧУЦИ
Едно бързо ястие, събрало в себе си аромата на свежи градински билки.
ПРОДУКТИ:
1 пиле, нарязано на порции
1 глава кромид лук
4 картофа
4 моркова
1 връзка зелен лук
1 връзка пресен чесън
сол- на вкус
1 каф. л. млян черен пипер
6 с. л. олио
Билки:
клонки магданоз, целина, балканска чубрица и риган
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В голяма купа нарязваме на по- едри парчета обелените лук, картофи и моркови.
Нарязваме и зеления лук, част от пресния чесън и част от магданоза и целината.
Добавяме почти всичкото олио, солта и половината черен пипер.
Разбъркваме зеленчуковата смес добре.
Вземаме правоъгълна тава и намазваме дъното и с малко олио.
Изсипваме всичко и го разстиламе добре.
Отгоре нареждаме посоленото месо.
Върху него слагаме няколко стръка чесън и клонките балканска чубрица, риган, останалите магданоз и целина.
Поръсваме с останалите олио и черен пипер.
Печем ястието в загрята на 200 градуса фурна до готовност на зеленчуците и до придобиване на лека кафеникава коричка на месото.
Сервираме ястието с бяло вино.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар