С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен
- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
четвъртък, 30 май 2024 г.
ТАТАРСКИ КЮФТЕТА НА ФУРНА
Сочни и лесни за направа кюфтета, които са идеален вариант за една празнична трапеза.
ПРОДУКТИ:
500 г кайма смес / свинско и телешко/
1 червена чушка
1 зелена люта чушка или щипка млян лют червен пипер
1/ 2 връзка зелен лук
1 филия бял хляб
30 г кашкавал
1 яйце
млян черен пипер
чубрица
свеж магданоз
сол- на вкус
олио- за намазване на кюфтетата и тавата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Омесваме каймата с яйцето, нарязаните на ситно чушки, лук, магданоз и кашкавал, накиснатия във вода и изцеден хляб, солта и посочените подправки.
Оформяме по- големи кюфтета и ги подреждаме на разстояние в намазана с олио и с незалепващо покритие тава.
Намазваме и кюфтетата отгоре с олио.
Печем ги в загрята на 180 градуса фурна, докато получат приятен загар.
Консумираме ги топли с гарнитура по желание.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар