XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ТАТАРСКИ КЮФТЕТА НА ФУРНА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 30 май 2024 г.

ТАТАРСКИ КЮФТЕТА НА ФУРНА

Сочни и лесни за направа кюфтета, които са идеален вариант за една празнична трапеза.
ПРОДУКТИ: 500 г кайма смес / свинско и телешко/ 1 червена чушка 1 зелена люта чушка или щипка млян лют червен пипер 1/ 2 връзка зелен лук 1 филия бял хляб 30 г кашкавал 1 яйце млян черен пипер чубрица свеж магданоз сол- на вкус олио- за намазване на кюфтетата и тавата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Омесваме каймата с яйцето, нарязаните на ситно чушки, лук, магданоз и кашкавал, накиснатия във вода и изцеден хляб, солта и посочените подправки.
Оформяме по- големи кюфтета и ги подреждаме на разстояние в намазана с олио и с незалепващо покритие тава. Намазваме и кюфтетата отгоре с олио.
Печем ги в загрята на 180 градуса фурна, докато получат приятен загар. Консумираме ги топли с гарнитура по желание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар