С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен
- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
петък, 19 юли 2024 г.
ШУПЛА С КИСЕЛЕЦ И РИГАН
Изключително сочно и ароматно солено печиво, което се приготвя бързо и е идеален вариант за семейна закуска в почивните дни.
Задължително в шуплата трябва да има масло и сирене, а допълнителните добавки са по ваше предпочитание.
ПРОДУКТИ:
2 яйца
1 непълна ч. ч. кисело мляко
5 с. л. олио
1 щипка сол
1 бакпулвер
10 листа киселец
1 шепа свеж риган
щипка сух риган
100 г брашно
1 непълна каф. ч. вода
30 г краве масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
С помощта на миксер разбиваме яйцата със солта.
Лъжица по лъжица добавяме олиото и млякото.
Слагаме брашното, което предварително сме смесили с набухвателя.
Разреждаме сместа с водата и изсипваме нарязаните листа киселец и риган.
Изсипваме полученото кексово тесто в тавичка / 30 см в диаметър/, намазана с малко олио.
Върху него натрошаваме на по- едро сиренето.
Най- отгоре слагаме маслото, нарязано на малки кубчета.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на около 30 минути.
Изваждаме шуплата , поръсваме я със сухата подправка, оставяме я леко да се отпусне, нарязваме я на парчета и я сервираме.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар