С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
петък, 19 юли 2024 г.
ШУПЛА С КИСЕЛЕЦ И РИГАН
Изключително сочно и ароматно солено печиво, което се приготвя бързо и е идеален вариант за семейна закуска в почивните дни.
Задължително в шуплата трябва да има масло и сирене, а допълнителните добавки са по ваше предпочитание.
ПРОДУКТИ:
2 яйца
1 непълна ч. ч. кисело мляко
5 с. л. олио
1 щипка сол
1 бакпулвер
10 листа киселец
1 шепа свеж риган
щипка сух риган
100 г брашно
1 непълна каф. ч. вода
30 г краве масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
С помощта на миксер разбиваме яйцата със солта.
Лъжица по лъжица добавяме олиото и млякото.
Слагаме брашното, което предварително сме смесили с набухвателя.
Разреждаме сместа с водата и изсипваме нарязаните листа киселец и риган.
Изсипваме полученото кексово тесто в тавичка / 30 см в диаметър/, намазана с малко олио.
Върху него натрошаваме на по- едро сиренето.
Най- отгоре слагаме маслото, нарязано на малки кубчета.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на около 30 минути.
Изваждаме шуплата , поръсваме я със сухата подправка, оставяме я леко да се отпусне, нарязваме я на парчета и я сервираме.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар