XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ШУПЛА С КИСЕЛЕЦ И РИГАН

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

петък, 19 юли 2024 г.

ШУПЛА С КИСЕЛЕЦ И РИГАН

Изключително сочно и ароматно солено печиво, което се приготвя бързо и е идеален вариант за семейна закуска в почивните дни. Задължително в шуплата трябва да има масло и сирене, а допълнителните добавки са по ваше предпочитание.
ПРОДУКТИ: 2 яйца 1 непълна ч. ч. кисело мляко 5 с. л. олио 1 щипка сол 1 бакпулвер 10 листа киселец 1 шепа свеж риган щипка сух риган 100 г брашно 1 непълна каф. ч. вода 30 г краве масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: С помощта на миксер разбиваме яйцата със солта. Лъжица по лъжица добавяме олиото и млякото. Слагаме брашното, което предварително сме смесили с набухвателя. Разреждаме сместа с водата и изсипваме нарязаните листа киселец и риган. Изсипваме полученото кексово тесто в тавичка / 30 см в диаметър/, намазана с малко олио. Върху него натрошаваме на по- едро сиренето. Най- отгоре слагаме маслото, нарязано на малки кубчета.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на около 30 минути. Изваждаме шуплата , поръсваме я със сухата подправка, оставяме я леко да се отпусне, нарязваме я на парчета и я сервираме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар