XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СОЧНА БАНИЦА С ТРИ ВИДА МЛЕЧНИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

сряда, 10 януари 2024 г.

СОЧНА БАНИЦА С ТРИ ВИДА МЛЕЧНИ

Обичам кулинарните експерименти. 

С тях винаги можем да сътворим  нещо ново и интересно на вкус.

Днешното ми предложение е за една невероятна сочна баница с три вида млечни продукти.

ПРОДУКТИ:

1 пакет  фини кори за баница/ 400 г/

150 г  зряло сирене

150 г кашкавал

200 г топено сирене „ Гауда“

1 непълна каф. ч. олио

За заливка:

4 яйца

200 г кисело мляко

200 мл вода

щипка сол

За поръсване по желание: сусам

Без набухвател!!!

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Вземаме 3 листа от корите и ги  поръсваме с олио.

На места редим филийки от топеното сирене.

 Поръсваме с едро натрошено сирене и настърган кашкавал.

Сгъваме корите на хармоника.

Поставяме ги в намазана с олио тава.

По същия начин процедираме и с останалите.

Нареждаме всичките  и ги заливаме обилно с яйцата, разбити  с млякото, водата и солта.

По желание поръсваме със сусам.

Печем баницата в ниската част на предварително загрята на 180 градуса в продължение на 40 минути.

Сервираме я топла.


25. 12. 2023 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар