XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЦАРЕВИЧЕН ПАЙ С КОЗЕ СИРЕНЕ И ЛАПАД

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

четвъртък, 20 октомври 2022 г.

ЦАРЕВИЧЕН ПАЙ С КОЗЕ СИРЕНЕ И ЛАПАД

Приготвен с последния лапад от градината.

В комбинация с масълце и хубаво козе сирене въпросният пай се превръща в едно желано  домашно изкушение.


ПРОДУКТИ:

2 яйца

 1 каф. ч. кисело мляко

 120 г козе сирене

 20 листа лапад

 4 с. л. олио

 20 г краве масло

 1 каф. ч. царевично  брашно

 1 каф. ч. бяло  брашно

 1 каф. л. сол

 1 бакпулвер

щипка чубрица

щипка джоджен

 
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

 Почистваме, измиваме, отцеждаме и нарязваме лапада.

 Запържваме го за кратко в двата вида мазнина.

Оставяме го да се охлади.

През това време разбиваме яйцата с миксер.

Намаляваме го на ниска степен и поетапно добавяме млякото, сиренето, лапада и двата вида брашно, които сме смесили със солта и бакпулвера. 

Изсипваме сместа в намазана с малко олио тавичка с диаметър 22 - 24 см. 

Печем пая в предварително загрята на 180 г фурна в продължение на около 40 минути.

 Изваждаме го, оставяме го да се поохлади и го сервираме нарязан на парчета.


15. 10. 2022 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар