XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА ВЪРХУ КАНАПЕ ОТ ЗЕЛЕНЧУЦИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

събота, 22 октомври 2022 г.

ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА ВЪРХУ КАНАПЕ ОТ ЗЕЛЕНЧУЦИ

Лесна за изпълнение рецепта.
Тя е по идея на сестрата на Митко.
Благодарни сме и за страхотната вкусотия.

ПРОДУКТИ:

500 г пилешки дробчета

3 глави кромид лук

няколко скилидки чесън

3 чушки

1 морков

1 каф. ч. бяло вино

5 с. л. олио

3 с. л. соев сос

млян черен пипер

сол

брашно 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Нарязваме лука на филии, чушките- на кръгчета, а морковите- на много тънко и дълго.

Объркват се с 2/ 3 от олиото, соевия сос и черния пипер.

Разстилат се в тава.

Върху тях се нареждат измитите, подсушени, посолени и потопени в брашно дробчета.

Поръсват се с останалото олио.

Налива се виното.

Ястието се пече във фурна на 200 градуса в продължение на около 50- 60 минути.

Гарнират се с бяло вино.



октомври 2022 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар