Обожавам щолени!
На
Коледа консумирам и купени, и домашно омесени и изпечени.
За
направата на тези индивидуални щоленчета взех идеята от позната лекарка от
нашия град. Впоследствие се зачетох в интернет и установих, че рецептата е на известната
кулинарка Ваня Джорджевич и е без
промяна.
Започвайки
да приготвям всички необходими продукти, аз промених количеството на част от тях
така, както си
представих благините с тях/ по-
наситено маслени, сладки и т. н/.
Вариантът
щоленът ви да не е цял и да не съхне, когато го режете, е да го направите така-
на мини щолени.
При
спазване на точната рецепта вие ще получите едни пръхки маслени сладчици с
прекрасна сладникаво- кисела плънка.
ПРОДУКТИ за 40 броя:
300 г брашно
125 г качествено
краве масло
125 г крема сирене
80 г захар
1 яйце
1 пакетче
бакпулвер/ 10 г/
3 ванилии
80 г орехови ядки
80 г сушени
червени боровинки
30 г портокалови
корички
За поръсване:
пудра захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
От посочените
продукти замесваме меко тесто.
Оформяме топчета по 20 г.
Редим ги в тава,
покрита с пекарска хартия.
Печем щолените в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на около 17- 18 минути.
Изваждаме ги,
подреждаме ги върху хартия, поръсена с
пудра захар, и веднага ги поръсваме и отгоре с нея.
Получават се прекрасни мини щолени, които могат да се съхранят свежи до десетина дни, но загърнати в найлонова торбичка.
22. 12. 2020 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар