Яде ви се пица, но
нямате време да си омесите тесто за нея и да я направите?
Добрата новина е, че има вариант, който можете да „ внедрите“ във вашата кухня и да получите завидно добър резултат, доближаващ се успешно до другия на 90 процента.
ПРОДУКТИ:
филии от бял хляб
олио
босилково доматено пюре
свежа чушка
кашкавал
черен пипер
НАЧИН НА
ПРИГОТВЯНЕ:
Вземаме филии от мек, а не от стар хляб.
С помощта на точилка ги натискаме и разточваме така, че
да станат изключително тънки.
Можем да премахнем коричките от тях, а можем и да ги
оставим- тук вече е въпрос на предпочитание.
Нареждаме хлебните филиики в тава, намазана добре с
олио.
Намазваме ги с босилкови доматки/ наричам ги така,
защото през лятото си ги приготвям сама, а през зимния период ги ползвам за
пици и спагети/.
Върху тях слагам парченца чушка, поръсвам с млян черен
пипер и ги слагам да се пекат в загрята на 180 градуса фурна в продължение на
около 15 минути или докато започнат да се препичат.
Изваждам ги, нареждам отгоре парчета кашкавал, връщам
ги отново във фурната и печенето продължава още малко до стопяване на
кашкавала.
Изваждам пицетите
и ги оставям да се поохладят за 2- 3 минутки.
Поднасям ги за консумация топли.
На мен лично много ми харесват, стават вкусни и
хрупкави, а това са причините, които ме
карат да ви ги препоръчам за приготвяне.
14. 12. 2020 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар