XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МИНИ ПИЦЕТКИ С БОСИЛКОВИ ДОМАТКИ И КАШКАВАЛ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

вторник, 15 декември 2020 г.

МИНИ ПИЦЕТКИ С БОСИЛКОВИ ДОМАТКИ И КАШКАВАЛ

Яде ви се пица, но нямате време да си омесите тесто за нея и да я направите?

Добрата новина е, че има вариант, който можете да „ внедрите“ във вашата кухня и да получите завидно добър резултат, доближаващ се успешно до другия на 90 процента.


ПРОДУКТИ:

филии от бял хляб

олио

босилково доматено пюре

свежа чушка

кашкавал

черен пипер

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Вземаме филии от мек, а не от стар хляб.

С помощта на точилка ги натискаме и разточваме така, че да станат изключително тънки.

Можем да премахнем коричките от тях, а можем и да ги оставим- тук вече е въпрос на предпочитание.

Нареждаме хлебните филиики в тава, намазана добре с олио.

Намазваме ги с босилкови доматки/ наричам ги така, защото през лятото си ги приготвям сама, а през зимния период ги ползвам за пици и спагети/.

Върху тях слагам парченца чушка, поръсвам с млян черен пипер и ги слагам да се пекат в загрята на 180 градуса фурна в продължение на около 15 минути или докато започнат да се препичат.

Изваждам ги, нареждам отгоре парчета кашкавал, връщам ги отново във фурната и печенето продължава още малко до стопяване на кашкавала.

Изваждам пицетите  и ги оставям да се поохладят за 2- 3 минутки.

Поднасям ги за консумация топли.

На мен лично много ми харесват, стават вкусни и хрупкави, а  това са причините, които ме карат да ви ги препоръчам за приготвяне.

14. 12. 2020 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар