Традиционни и сочни щрудели за Коледните
пости с два вида домашен плод в него.
Десертът е по джоба на всеки българин и е съобразен с настъпващата финансова криза в страната ни.
ПРОДУКТИ:
1 пакет по- тънки
кори за баница
1 кг тиква
2 по- големи сладки
ябълки
6 с. л. мед или 5 с. л. кафява захар
6 с. л. олио
1 каф. л. канела
за поръсване- пудра захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Обелваме ,
измиваме и рендосваме тиквата.
По същия начин
процедираме и с ябълките.
Смесваме ги с
меда, канелата и 4 с. л. олио.
Разбъркваме сместа
добре.
Вземаме по две
кори и върху тях ръсим от плънката.
Загръщаме ги леко
от двете по- къси страни и внимателно ги прегъваме и навиваме на руло.
Подреждаме всички
сурови щрудели в правоъгълна тава, която предварително сме намазали с 1 с. л.
олио.
Отгоре ги намазваме
с последната лъжица олио.
Изпичаме ги в
предварително загрята на 180 градуса фурна до получаване на лек и приятен
загар.
Изваждаме готовите
щрудели и веднага ги поръсваме обилно с пудра захар.
Сервираме ги леко
охладени.
От архивите: Бъдни вечер 2019 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар