XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЛЕКА СОДЕНА ПИЦА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

събота, 1 октомври 2016 г.

ЛЕКА СОДЕНА ПИЦА


Пицата става много бързо и е доста по- лека от другата, която се меси с мая.
Ще допадне на хората, които обичат содените печива.
Можете да гарнирате с продукти по ваше предпочитание.
В случая моята пица е зеленчукова.


                                                                   ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:
около 500 г  брашно
1 яйце
1 ч. ч.  кисело мляко
1/2 ч. л. сода
1/3 чаена лъжичка сол
100 мл олио

За гарниране:
домати
колбас
чушки
гъби
варено яйце
царевица
маслини и т. н.
сирене или кашкавал
магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
От посочените продукти замесвате тесто.
 Оставяте го  30 минути  да се отпусне.
 Разточвате го на тънко, за да се получи хрупкав блат след изпичането.
Слагате го в тава, намазана с олио или покрита с пекарска хартия.
Отгоре го намазвате с олио и подреждате продукти по ваше желание.
Поръсвате с магданоз и настърган кашкавал или сирене.
/ Аз не направих така, защото ползвах само зеленчуци/


Печете пицата в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато коричката по края стане кафеникава.

/ от архивите/

Няма коментари:

Публикуване на коментар