XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЯЙЦА ПО ПАНАГЮРСКИ- класическа рецепта

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

неделя, 16 октомври 2016 г.

ЯЙЦА ПО ПАНАГЮРСКИ- класическа рецепта

Бързо, просто и вкусно ястие, но много богато на белтъчини.
Аз не го ям с чак толкова мазнина, но съпругът ми е  голям мъж и не може да се нахрани с по- леки храни. Тук съм му сложила повечко олио, но вие не правете така, а следете рецептата.

ПРОДУКТИ за 1 порция:
2 яйца
1/ 2 кофичка кисело мляко
50 г сирене
сол на вкус
1 скилидки чесън
1 с. л. олио 
щипка червен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Кипвам вода, в която слагам малко сол и оцет.
Чуквам яйцата и ги пускам в нея.
Варя ги до непълно втвърдяване на жълтъка.
Изваждам ги и ги слагам в дълбока чиния.
Разбивам киселото мляко с малко сол и пасирания чесън.
Изсипвам го върху яйцата и отгоре натрошавам сиренето.
Нагорещявам олиото, отстранявам го от котлона, в него слагам червения пипер, разбърквам и поливам ястието.
Поднасям го веднага за консумация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар