XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СОЛЕНА БЯЛА ТОРТА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

петък, 19 август 2016 г.

СОЛЕНА БЯЛА ТОРТА


Бяла я нарекох, защото я направих 80 % от бели млечни продукти.
В миналото много често приготвях солени палачинкови торти, но от много години не бях пристъпвала към тях заради стремежа ни към по- чисто и разделно хранене.
 В случая правих едно кумско пиле, за което ми трябваха 2 палачинки, ама няма как да направя само толкова, особено при провал по време на тяхното приготвяне.
Та… спретнах девет броя. Използвах определените две, една подарих на кученцето ни, но другите ми домиля да ги изхвърля и реших да ги наложа с някаква вкусна плънка.
Реших и почнах на момента.


ПРОДУКТИ:
7 палачинки / начинът на приготвяне нека да е по ваша рецепта/
200 г заквасена сметана
125 г сирене „ Крема“
3 скилидки чесън
100 г топено пушено сирене
100 г шунка
2 сварени яйца
100 г кашкавал- 50 г за налагане на тортата и 50 г за отгоре
десетина зелени маслини с аншоа

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбърках сметаната с крема сиренето и счукания чесън.
С тази смес помазвах всяка една от палачинките и върху всяка една редях от нарязаните продукти , като всеки един от тях слагах поотделно, а не ги смесвах.
Най- отгоре поръсих с настърган кашкавал и декорирах с маслини, чери доматки, магданоз и връхче от босилек.


Оставих тортата да се охлади и  консумирахме по парче от нея с  чаша бира.




19 август 2016 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар