XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПЪРЖЕНО С ГЪБИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

четвъртък, 8 септември 2016 г.

ПЪРЖЕНО С ГЪБИ

Онази вечер бяхме при щерката в голямата София , ама на нея и се прияде нещо , което да не е софийско, а по- простичко и нашенско. Поиска да и направя някаква пържена гозбица, в която да сложа малко гъби, защото ги имаше в наличност. така и направих, а на другия ден тя каза, че това е била най- вкусната манджа на света.
На другия ден се прибрахме и аз реших да сготвя същото, за да се уверя, че наистина е толкова вкусно.

ПРОДУКТИ:
1 голяма глава лук
3 пресни чушки
4- 5 средно големи домата
250 г пресни гъби
чесън
копър
3-4 с. л. олио
1 ч. л. захар
сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязвам лука, чушките и гъбите и ги задушавам в мазнината.
 Посолявам ги и слагам захарта.

Добавям нарязаните на ситно домати и запържвам ястието до желаната гъстота.
Накрая овкусявам с нарязаните на ситно  чесън и копър.
Желателно е да  сервирате гозбицата  с топъл хлебец, че да можете да си топнете блажено.
Голямо удоволствие е, повярвайте.

6. 09. 2016 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар