XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЛЕК ЛЕТЕН ДЕСЕРТ С ПЪПЕШ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

сряда, 22 юли 2015 г.

ЛЕК ЛЕТЕН ДЕСЕРТ С ПЪПЕШ

Правя го с различни видове плодове, но в случая е с пъпеш.
Харесваме го, защото не изисква никаква топлинна обработка и се приготвя изключително лесно.
 Бърз е и е прекрасен за летните следобеди.
Понякога го правя в кексова форма, а след това го обръщам върху поднос, но често го наливам и в купички- за индивидуална и еднаква порция за всеки.
ПРОДУКТИ:
кисело мляко
желатин- на всяка кофичка мляко по 1 пакетче/ 10 г/
мед- на вкус
пъпеш
ванилия- по желание

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Млякото се разбива добре с меда.
Добавя се с постоянно бъркане предварително разтвореният с малко водичка и на водна баня желатин.
Сместа се налива в съдове по желание, след което в тях се пускат нарязаните парченца плод.
Натискат се леко с прибор, за да потънат.
Десертът се слага в хладилник за няколко часа до пълното му охлаждане и желиране.
Консумира се с охота, защото е студен, лек и здравословен.


Няма коментари:

Публикуване на коментар