XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МАГДАНОЗЕНИ КЮФТЕНЦА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

четвъртък, 30 юли 2015 г.

МАГДАНОЗЕНИ КЮФТЕНЦА

Ах, тези зелени кюфтенца! Обожавам ги!
Всичко, което се приготвя със зелении, ми е любимо.
Начинът на приготвяне  е както при тучените, копривените , лападените и спаначените кюфтаци.
ПРОДУКТИ:
1 чиния / с връх/ нарязан магданоз
2 яйца
2 с. л. кисело мляко
5 с. л. с лек връх брашно
100 г зряло сирене
черен пипер
чесън на прах- по желание
хималайска сол- на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцата и солта се разбиват с миксер.
Към тях на ниска степен на разбиване се добавят рендосаното сирене и млякото, а след тях лъжица по лъжица  и брашното.
Сместа се овкусява с подправките.
Накрая се изсипва нарязаният магданоз.
От готовата смес се оформят кюфтенца/ с ръка, ако тя е по- гъста и чрез гребване с лъжица- ако  е рядка/.

 Пържат се в горещо олио до златисто.
.................................................
Към тях можете да си притурите млечен сос с чесън и копър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар