XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МАСЛЕН ЛИНЦЕР

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

понеделник, 28 юли 2014 г.

МАСЛЕН ЛИНЦЕР



Зная го от колежка от с. Синя вода, Разградско, с която живеех ме заедно като студентки.
Простичък е, но е вкусен. Става един такъв, бисквитен.
Може да се съхранява дълго- това е най- голямото му предимство.
Правя го понякога и така се сещам за прекрасните студентски години, в които с нетърпение чакахме колетите от родните си места, а в тях … това и онова.
От любими, по- любими неща.
 
ПРОДУКТИ:
2 яйца
250 грама ХУБАВО МАСЛО, не маргарин
2/ 3 ч. ч. захар
1- 2 ванилии
2, 5- 3 ч. ч. брашно
БЕЗ НАБУХВАТЕЛ!

Конфитюр, мармалад или сладко от каквото и ще да е- изборът е ваш

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
От яйцата, захарта, маслото, ванилията и брашното се омесва тесто.
Разстила се в суха тава/ моята е с диаметър 30 см/, но се оставя малко за горния пласт.
Намазвате обилно с нещо сладко. В случая аз го направих с мармалад от сини сливи.
 Останалото тесто правите на лентички или на трохи, както е на снимката.
Предпочетох втория вариант, защото е по- бърз и не иска толкова старание.
Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса до порозовяване на тестото.
Изчаквате го да се охлади напълно и тогава го разрязвате, за да имате добре оформени парчета.
Линцерът не е корав, даже е леко ронлив.
Можете да го поръсите и с пудра захар, но сякаш е излишна, защото става достатъчно благ.

2 коментара: