XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: Сладкиш " ЧУДО" с 1 яйце

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

неделя, 20 юли 2014 г.

Сладкиш " ЧУДО" с 1 яйце


Един бърз, лесен и нежен сладкиш, който може да  направи всяка една домакиня.
Той дори не изисква много продукти и не е скъп.
Харесва ми да го консумирам охладен, защото кремчето стои по- стегнато. 
Направих го за днешния ни семеен повод, а той е 
23 ГОДИНИ ОТ СГОДЯВАНЕТО НИ С МИТАШКИ :). 
Благодаря за идеята на Роза Костова и за рецептата на Елза Стоянова, чиято кулинария харесвам много.
Ето линк към нейния блог...http://elizastoianova.blogspot.com/2014/04/blog-post_15.html...
Спазвах указанията точно с едно изключение- ползвах цяло пакетче бакпулвер, за да се застраховам от провал.
Кремът ми не можа да се разбие добре с миксера и затова пуснах за кратко в него и пасатора.
Препоръка: Внимавайте с ореховия блат, защото е много крехък. 
При мен се пропука на няколко места при изваждането от тавичката, но не бе беда. При поднасянето не личеше никъде нищо.




19. 07. 2014 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар