XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: РЕДЕН ОГРЕТЕН " ТОРТА" ОТ ТИКВИЧКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

вторник, 29 юли 2014 г.

РЕДЕН ОГРЕТЕН " ТОРТА" ОТ ТИКВИЧКИ



Всеки разбра, че обожавам тиквички и си ги готвя по най- различни начини.
Често правя обикновен огретен, но в случая зеленчукът е реден.
Исках отрязаните парчета при сервиране да приличат на торта и успях да постигна целта си.
Нали ястието най- напред радва окото, а след това ни храни.
Та поради тази причина ми се пораждат разните му там идейки.
ПРОДУКТИ:
4 средно големи тиквички
200 г твърдо сирене
подправки по желание- чесън, копър, чубрица…черен пипер... изберете си ги вие
сол
5- 6 с. л. олио

За заливката:
4 яйца
1 кофичка кисело мляко
малко солчица

свеж магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Тиквичките се нарязват на тънки кръгчета и се нареждат на няколко реда в намаслена тава/ със застъпване на самите парчета/, като след всеки ред се ръси натрошено сиренце плюс подправки.
 След нареждането се поръсва останалата мазнина и се полива с разбитите със сол и кисело мляко яйца.
 
Ястието се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до приятна коричка.
Не печете на силна фурна, защото отгоре ще загори, а по средата тиквичките ще останат сурови.
При 180 градуса остават сочни, но не хрупкави.
При сервирането поръсете порцията с пресен магданоз.
 От архивите: 2013 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар