XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЛЯТНА КРЕМ СУПА С ТУЧЕНИЦА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

понеделник, 21 юли 2014 г.

ЛЯТНА КРЕМ СУПА С ТУЧЕНИЦА



 Полезна, лека, вкусна и много подходяща за летния сезон.
Консумира се охладена.

ПРОДУКТИ:
150- 200 г тученица
4 по- едри картофа
1 тиквичка
3 моркова
1 глава кромид лук
2 зелени чушки
50 мл олио или толкова грама краве масло
хималайска сол- на вкус
черен пипер
свеж копър
2 литра вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Всички зеленчуци се почистват, измиват и нарязват на едро.
Слагат се в тенджера под налягане.
Добавя се мазнината и се посолява.
Накрая се налива водата.
Разбърква се.
Тенджерата се затваря и се слага на котлона.
Супата се вари на умерен огън в продължение на 15 минути след като зашуми вентилът.
Оставя се да се охлади малко, овкусява се с нарязания копър и черния пипер, след което бульонът се излива в купа.
Пасирайте зеленчуковата смес като доливате от бульона по малко.
Преустановете доливането тогава, когато крем супата ви хареса на гъстота.
Оставете я да се охлади напълно и я консумирайте в горещините студена.
21 юли 2014 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар