XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ГРАХОВИ КЮФТЕТА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

неделя, 17 февруари 2013 г.

ГРАХОВИ КЮФТЕТА

                                                                       / от архива/
Правила съм кюфтенца от кайма, картофи, пастет, леща, чушки и ориз. Дойде ред да изпробвам и от грах. Получиха се. Малко са по- лепкави по време на оформянето, но пък се пържат много „ прилично” без да се закачат за дъното на тигана  или пък да се разпаднат на съставните си части :) .
ПРОДУКТИ:
400 г сварен грах
100 г сирене
1 яйце
3 с. л. галета
3 скилидки чесън
сухи подправки- чубрица и джоджен/ те са по моя преценка/
черен пипер
сол- ако прецените, че има нужда / аз не добавям/
…………………
галета- за овалване на кюфтетата
олио- за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Към граха добавих настърганото сирене, яйцето, галетата, счукания чесън и подправките. 
Омесих добре и от получената смес с помощта на мокри ръце оформих кюфтенца, които потопих в галета.
 Изпържих ги на умерен огън в горещо олио.
Поднесох  ги топли с майонезено- млечен чеснов сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар