XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: КРЕМ- СУПА ОТ КОПРИВА, МОРКОВИ И КАРТОФИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

понеделник, 25 февруари 2013 г.

КРЕМ- СУПА ОТ КОПРИВА, МОРКОВИ И КАРТОФИ

От вчера започнах да варя крем- супи.
Тази е от КОПРИВА, МОРКОВИ И КАРТОФИ.
Не слагам прясно мляко, а само малко масълце и пресен копър, за да са по- леки.
ПРОДУКТИ:
50 г коприва
2 големи картофа
2 моркова
1 литър вода
сол на вкус
2 с. л. краве масло
пресен копър

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Беля и режа картофите на едри парчета, морковите на кръгчета.
Почиствам и попарвам копривата, след което в продължение на 10 минути от зашумяването на тенджерата под налягане варя трите вида зеленчуци във водата, в която съм добавила солта. След отварянето на капаха пасирам , овкусявам с копър и поднасям с крутони.
 Аз не консумирам такива " попари", но за другите членове на семейството се старая да ги приготвям:).
................................
24 . 02. 2013 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар