XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: КАРФИОЛ С ГЪБИ И ЦАРЕВИЦА НА ТИГАН

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

вторник, 27 ноември 2012 г.

КАРФИОЛ С ГЪБИ И ЦАРЕВИЦА НА ТИГАН

Предложението и поздравите ми са за тези, които имат воля да постят и уважават Коледния пост. Ястието е много леко, сочно  и доста вкусно.

ПРОДУКТИ:
малка главичка карфиол
300 г пресни печурки
шепа сладка царевица
3- 4 с. л. олио/ зехтин/
Хималайска сол- на вкус
щипка черен пипер
пресен копър
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Измивам и накъсвам карфиола на розички и го задушавам в горещата мазнина. Обръщам го често. Почиствам гъбите, нарязвам ги на едри парчета и ги добавям към карфиола. Соля леко. Задушавам и бъркам докато водичката, която гъбите пускат, изври.  Слагам царевицата. Запържвам всичко съвсем за кратко и отстранявам тигана от котлона. Овкусявам с черния пипер и копъра и соля отново, ако е необходимо. Получава се крехко и апетитно ястие.
ноември 2012 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар