XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: РАЗТУРЕНИ/ РАЗГОЛЕНИ/ САРМИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

понеделник, 12 ноември 2012 г.

РАЗТУРЕНИ/ РАЗГОЛЕНИ/ САРМИ

От АРХИВИТЕ на 2011 година:


Рецептата видях в рубриката „ Гастрогуру” на вестник „ 24 часа”.
Жена на име Павлина Янкова от София бе публикувала това ястие, което веднага ме грабна със своите съставки , с леката степен на трудност и с евентуалния страхотен вкус.
Сготвих ястието за вечеря и още му се наслаждаваме. А дали ще остане и за утрешния обяд?! Надали. Сложих в един буркан и за студентката, а и ходих до тавата  за допълнително…
Умирам за достъпни и „ човешки” гозбици :).

ПРОДУКТИ:
1 малка кисела зелка
1 стрък праз лук
1 ч.ч.ориз
500 г кайма
3 скилидки чесън
олио
чубрица, червен пипер, черен пипер, дафинов лист
(сол не слагам заради киселото зеле)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме зелето на ситно и го задушаваме в тенджерка, за да поомекне малко.
Отделно в тиган запържваме  каймата със ситно нарязания праз лук, ориза и подправките.





Изсипваме всички продукти в тава и ги разбъркваме.
Добавяме 4 ч.ч. вода и печем до готовност във фурната като разбъркваме поне един път.







Сервираме със суха люта чушка.
За по-добър апетит може да си налеете и чаша червено вино.
 ГОЛЯМА ВКУСОТИЯ!!!

4 коментара:

  1. Невероятно ястие,Марго!!!
    Преди години,като млада булка го хапнах приготвено от свекърва ми,след това сякаш се забрави това бързо,лесно и невероятно вкусно ястие!
    Обожавам кисело зеле и ще си го приготвя!
    Благодаря за рецептата!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Здрасти, Марийче!
    Много е хубаво, да. Всичко с кисело зеле е невероятно вкусно. Днес зареждаме зелките в бидона и към средата на декември го започваме на ястия :).
    ДА ТИ Е СЛАДКО!

    ОтговорИзтриване
  3. Да, Владо, и много, много лесно за приготвяне.
    Да ти е сладко!Поздрави!

    ОтговорИзтриване