XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ГЪБЕНИ ФУСИЛИ С ЧЕСЪН И КОПЪР

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

вторник, 25 септември 2012 г.

ГЪБЕНИ ФУСИЛИ С ЧЕСЪН И КОПЪР



                                                            ПРОДУКТИ /за 2 порции /:
7- 8  по- големи печурки
20 г краве масло
1 ч. ч. фусили
1 ч. л. пресен копър
2- 3 скилидки чесън или щипка сух или гранулиран
1/ 2 зелена чушка
1/ 2 червена чушка
1/ 2 морков
2 с. л. олио
сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязвам чушките и моркова на дребни парченца и ги задушавам до омекване в олиото.
Почиствам , измивам, обелвам и нарязвам на едри филии гъбите, които задушавам в маслото до пълното изпаряване на водичката, която те си пускат. Следа като започнат да се пържат, ги отстранявам от котлона и ги овкусявам с чесъна и копъра. Соля на вкус и разбърквам добре.            

Фусилите сварявам в солена вода до готовност, като в нея сипвам малко олио, за да не слепят по време на варенето. Промивам ги в гевгир под течаща студена вода, след което ги смесвам с морковите, чушките  и гъбите. Разбърквам ги много внимателно и ги сервирам с питие, което душата ни иска :)
Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар