XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БОСИЛЧЕНИ ФУСИЛИ С ТРИ СИРЕНА, МАСЛО И СМЕТАНА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

четвъртък, 23 февруари 2012 г.

БОСИЛЧЕНИ ФУСИЛИ С ТРИ СИРЕНА, МАСЛО И СМЕТАНА

     Обичам макароните, спагетите и техните производни. Обичам ги и сладки, и солени, но най- ми допадат с масло и сирене И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С БОСИЛЕК. 
Тази вечер ги направих набързо със смес от три сирена и се учудих на завидния им вкус.  Съвсем до скоро не знаех, че от години познатите ми фигурки  са ФУСИЛИ.. Стана ми смешничко, защото до вчера им казвахме макарони. По същия този начин  малките  кексчета станаха МЪФИНИ :)
Хич не съм привърженик на тези модерни наименования, но…хайде сега, ето ме  и мен, модерната!
Тази вечер приготвих ФУСИЛИ :).!!!
ПРОДУКТИ:
150 г фусили
1 литър вода
сол на вкус
1 с. л. олио

За гарниране:
200 г смес от три настъргани сирена- Ементал, Твърдо сирене и Моцарела „ Grаtin Kase Cheese Mix
1 с. л. с връх неразтопено краве масло
100 мл заквасена сметана
босилек на вкус


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Сварих фусилите до пълна готовност в солена вода и 1 . с. л.олио.
Отцедих ги и ги изсипах в купа.

Полях ги с разтопеното масло, което разбърках със сметаната.

Поръсих със сирената и босилека и ги сложих в микровълновата фурна на максимална мощност за 1. 5 минути.
Получи се прекрасна вечеря и мезе за бялото винце :).
Опитайте ги- ще ви харесат.
Нека да ви е благо, желая ви го от сърце! 

22 февруари 2012 г

1 коментар:

  1. Eeeee, Марги!!! Все пак е рано сутринта - какви са тези изкушения пак???
    Страхотни макарони! И в къщи сме фенове на сметаната и сирената в макароните!
    Мерси за рецептата:)

    ОтговорИзтриване