XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЗАРЕЗАНСКИ ПРОСЕНИК СЪС СИРЕНЕ, ПРАЗ И СЛАНИНКА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

събота, 11 февруари 2012 г.

ЗАРЕЗАНСКИ ПРОСЕНИК СЪС СИРЕНЕ, ПРАЗ И СЛАНИНКА

Чак днес установих колко съм " умна"!
Да пристана на мъже и да ида на лозе при минус 10 градуса да пия вино и да ям мръвки..
Е, няма що! Че малко съм се разболяла и съм толкова скована, че и там трябваше да отида. Ама на, нали мъж слушам! Добре, че отнесох на мъжагите там този топъл просеник, та поне малко им стоплих душичките :).

А пък колко вкусен станаааа! Ще разберете, ако си подготвите продуктите и го врътнете ей така, както сега ще ви кажа :)

ПРОДУКТИ:
2 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 равна ч. л. сода
2 ч. ч. царевично брашно
1 ч. ч. бяло брашно
150 г сирене
1 глава праз 
4 с. л. олио
1 к. л. сол
1 парче сланина
шарена сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбих яйцата със солта.
Добавих млякото и разбърках добре.
Отново при постоянно разбъркване с дървена лъжица изсипах царевичното брашно, а след него и бялото, в което предварително размесих содата.
                                                  Към тази смес добавих натрошеното сирене и  задушения праз.
                                              Отново разбърках и подготвих сместа за печене.
........................................................................................
Намазах тава обилно с олио и в нея разстлах сместа.
Отгоре наредих парченца сланинка, овъргаляни в шарената сол.
Изпекох просеника в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 40 минути.
Стана много вкусен и пухкав.
За такъв вкус много хора могат да мечтая и да не вярват, че си заслужава да се опита.

11. 02. 2012 г


Няма коментари:

Публикуване на коментар