XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПЪЛНЕНИ МЕДЕНКИ ИЛИ ... МЕДЕНКИ С ПЪЛНЕЖ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

петък, 1 ноември 2013 г.

ПЪЛНЕНИ МЕДЕНКИ ИЛИ ... МЕДЕНКИ С ПЪЛНЕЖ

От доброто старо време са и никога не остаряха. 
Ароматни, мекички, топящи се в устата...
Прекрасен и ухаещ спомен от детството ми.
Любими са и на моята дъщеря и затова продължавам да ги правя.

ПРОДУКТИ:
2 яйца
130 г мед / 7 с. л./
1 ч. ч. пудра захар
1 пак. качествено краве масло / 125 г/
канела- на вкус
1 ч. л. сода
1/ 2 каф. л. оцет
около 500 г брашно
2 ванилии/ може и без тях/
За плънката:
1- ви  вариант:
издълбаните трохи
1 ч. ч прясно мляко
1 пак. краве масло / 125 г/
2- ри вариант:
издълбаните трохи
1 ч. ч. прясно мляко
1 пак. краве масло/ 125 г/
1 ч. ч. смлени орехи
3- ти вариант:
издълбаните трохи
1 ч. ч. прясно мляко
1 пак. краве масло/ 125 г/
1 ч. ч. смлени орехи
шепа кокосови стърготини

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
От посочените продукти замесвам меко и гладко тесто.
Оформям топчета, всяко от които е по 17 г. Приплесквам ги леко с дланите си и ги редя на разстояние в тава, покрита с пекарска хартия. Получават се 60 броя.

Пека ги в предварително загрята на 170 градуса фурна в продължение на 15 минути.
Никога не ги препичам, защото стават твърди и губят качеството си.
Още топли ги издълбавам така, че да останат само стеничките на меденките.
 Слепвам ги с крема, получен от разбърканите посочени продукти. 
Колкото повече стоят, толкова по- хубави стават. 
Изключително вкусни са. 
В крайна сметка получавате 30 еднакво големи меденки.
Това е.



1 вариант: НАТУРАЛНИ
 24 октомври 2013 г

2 вариант: НАПОЛОВИНА ПОТОПЕНИ В ШОКОЛАД
За целта са ви необходими:
 1 млечен шоколад от 100 г 
 2 с. л. олио
Половината меденки се тункват в стопения на водна баня шоколад и се оставят няколко часа, за да се стегне глазурата.




3 вариант: ИЗЦЯЛО ТУНКВАНИ В ШОКОЛАД
2 млечни шоколада / 200 г/
4 с. л. олио
По този начин те омекват дори и още да не са изминали 24 часа от тяхната направа и изобщо не е необходимо да стоят 2- 3 дни, за да могат да се консумират.
Те просто СЕ ТОПЯТ В УСТАТА.

26. 12. 2016 Г

Няма коментари:

Публикуване на коментар