От доброто старо време са и никога не остаряха.
Ароматни, мекички, топящи се в устата...
Прекрасен и ухаещ спомен от детството ми.
Любими са и на моята дъщеря и затова продължавам да ги правя, но... ЗАДЪЛЖИТЕЛНО те трябва да са ПОТОПЕНИ В ШОКОЛАД, защото тя обича от всички сладки неща ДА ТЕЧЕ ШОКОЛАД. :)
ПРОДУКТИ:
Прекрасен и ухаещ спомен от детството ми.
Любими са и на моята дъщеря и затова продължавам да ги правя, но... ЗАДЪЛЖИТЕЛНО те трябва да са ПОТОПЕНИ В ШОКОЛАД, защото тя обича от всички сладки неща ДА ТЕЧЕ ШОКОЛАД. :)
ПРОДУКТИ:
2 яйца
130 г мед / 7 с. л./
1 ч. ч. пудра захар
1 пак. качествено краве масло / 125 г/
канела- на вкус
1 ч. л. сода
1/ 2 каф. л. оцет
1/ 2 каф. л. оцет
около 500 г брашно
2 ванилии
За плънката:
издълбаните трохи
1 ч. ч прясно мляко
1 пак. краве масло / 125 г/
1 ч. ч. смлени орехови ядки
1 шепа кокосови стърготини- по ваше желание
2 ванилии
За плънката:
издълбаните трохи
1 ч. ч прясно мляко
1 пак. краве масло / 125 г/
1 ч. ч. смлени орехови ядки
1 шепа кокосови стърготини- по ваше желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
От посочените продукти замесвам меко и гладко тесто.
Оформям топчета, всяко от които е по 17 г. Приплесквам ги леко с дланите си и ги редя на разстояние в тава, покрита с пекарска хартия. Получават се 60 броя.
Пека ги в предварително загрята на 170 градуса фурна в продължение на 15 минути.
Никога не ги препичам, защото стават твърди и губят качеството си.
Още топли ги издълбавам така, че да останат само стеничките на меденките.
Слепвам ги с крема, получен от разбърканите посочени продукти.
Колкото повече стоят, толкова по- хубави стават.
Изключително вкусни са.
В крайна сметка получавате 30 еднакво големи меденки.
Това е.
От посочените продукти замесвам меко и гладко тесто.
Оформям топчета, всяко от които е по 17 г. Приплесквам ги леко с дланите си и ги редя на разстояние в тава, покрита с пекарска хартия. Получават се 60 броя.
Пека ги в предварително загрята на 170 градуса фурна в продължение на 15 минути.
Никога не ги препичам, защото стават твърди и губят качеството си.
Още топли ги издълбавам така, че да останат само стеничките на меденките.
Слепвам ги с крема, получен от разбърканите посочени продукти.
Колкото повече стоят, толкова по- хубави стават.
Изключително вкусни са.
В крайна сметка получавате 30 еднакво големи меденки.
Това е.
1 вариант / компромисен/: НАТУРАЛНИ
24 октомври 2013 г
2 вариант: НАПОЛОВИНА ПОТОПЕНИ В ШОКОЛАД
За целта са ви необходими:
1 млечен шоколад от 100 г
2 с. л. олио
Половината меденки се тункват в стопения на водна баня шоколад и се оставят няколко часа, за да се стегне глазурата.
26. 12. 2016 г
и ... 26. 12. 2019 г :)
2 вариант: НАПОЛОВИНА ПОТОПЕНИ В ШОКОЛАД
За целта са ви необходими:
1 млечен шоколад от 100 г
2 с. л. олио
Половината меденки се тункват в стопения на водна баня шоколад и се оставят няколко часа, за да се стегне глазурата.
3 вариант / сигурен и ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН/ : ИЗЦЯЛО ТУНКВАНИ В ШОКОЛАД
150 г натурален шоколад
100 г млечен шоколада
4 с. л. олио
По този начин те омекват дори и още да не са изминали 24 часа от тяхната направа и изобщо не е необходимо да стоят 2- 3 дни, за да могат да се консумират.
Те просто СЕ ТОПЯТ В УСТАТА.
И още един вариант / желателен/:
ШОКОЛАДОВИ, но не просто шоколадови, а И УКРАСЕНИ С БЯЛ ШОКОЛАД, за да са още по- красиви !!! :|)
В случая вземете 50 г бял шоколад и го стопете на водна баня с 1 с. л. олио.
Направени по този начин, вашите меденки ще изглеждат ето така:
26. 12. 2016 г
и ... 26. 12. 2019 г :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар