Направих ги за Димитровден, а на
същата дата бе и съборът на моето село.
Станаха мекички и ароматни, почти
като купените.
Не ползвах специална рецепта,
кремът си е моя импровизация.
ПРОДУКТИ:
400 г бутер тесто
За крема:
400 г течна сметана
500 мл прясно мляко
2 яйца
6. с. л. захар
4 с. л. брашно с връх
1/ 2 пак. краве масло
2 ванилии
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Размразеното на
стайна температура тесто нарязах на 4 правоъгълника.
Изпекох ги в предварително загрята на 200
градуса фурна до приятен загар.
Извадих ги и изчаках
да се охладят напълно.
Всеки един правоъгълник разделих на още три части.
Изрязах внимателно краищата им.
Разделих отделните им
слойчета/ където успях/ и ги слепих с крем, който направих от добре разбитата
сметана като към нея добавих сварения и напълно охладен домашен крем.
Него го приготвих като с
миксер и в дълбока купа разбих яйцата със захарта и брашното и в тази смес
изсипах млякото и ванилиите. Сложих всичко това в тенджера и започнах да бъркам
непрекъснато до пълното затопляне и сваряване на крема.
По време на неговото охлаждане отново на фона
на бъркане добавих маслото.
Събрах крема със
сметаната чрез бавно и внимателно бъркане с дървена лъжица едва, когато
домашният крем бе напълно изстинал.
В противен случай кремът се
втечнява и пастичките на стават сполучливи.
Най- отгоре също ги
намазах и след това ги поръсих с парченцата от корите, които паднаха по време
на тяхното рязане и разполовяване.
Оставих сладкишчетата да престоят десетина
часа и тогава ги сервирах.
С престой във времето те омекват
и стават още по- вкусни.
По желание можете да ги поръсите и с малко пудра захар.
25 октомври 2013 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар