XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: НАПОЛЕОНКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

неделя, 10 ноември 2013 г.

НАПОЛЕОНКИ



Направих ги за Димитровден, а на същата дата бе и съборът на моето село.
Станаха мекички и ароматни, почти като купените. 
Не ползвах специална рецепта, кремът си е моя импровизация.
ПРОДУКТИ:
400 г бутер тесто
За крема:
400 г течна сметана
500 мл прясно мляко
2 яйца
6. с. л. захар
4 с. л. брашно с връх
1/ 2 пак. краве масло
2 ванилии

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Размразеното на стайна температура тесто нарязах на 4 правоъгълника.
 Изпекох ги в предварително загрята на 200 градуса фурна до приятен загар.
Извадих ги и изчаках да се охладят напълно.
 Всеки един правоъгълник разделих на още три части. 
Изрязах внимателно краищата им.
Разделих отделните им слойчета/ където успях/ и ги слепих с крем, който направих от добре разбитата сметана като към нея добавих сварения и напълно охладен домашен крем. 
Него го приготвих като с миксер и в дълбока купа разбих яйцата със захарта и брашното и в тази смес изсипах млякото и ванилиите. Сложих всичко това в тенджера и започнах да бъркам непрекъснато до пълното затопляне и сваряване на крема.
 По време на неговото охлаждане отново на фона на бъркане добавих  маслото.
Събрах крема със сметаната чрез бавно и внимателно бъркане с дървена лъжица едва, когато домашният крем бе напълно изстинал.
В противен случай кремът се втечнява и пастичките на стават сполучливи.
Най- отгоре също ги намазах и след това ги поръсих с парченцата от корите, които паднаха по време на тяхното рязане и разполовяване.
 Оставих сладкишчетата да престоят десетина часа и  тогава ги сервирах. 
С престой във времето те омекват и стават още по- вкусни.
По желание можете да ги поръсите и с малко пудра захар.

25 октомври 2013 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар