Ех, колко отдавна съм ги правила, но никъде не бях записала рецептата, та се наложи да искам помощ от приятели, за да ми я намерят и да си я прибера :).
Помня, че беше някъде от нета и ... дотам. А бяха толкова вкусниии....
Сега вече знам от къде е тя: :)
Давам рецептата дословно така, както съм я копирала от страницата:
• 2 яйца
• 140 гр захар - 90гр в тестото, 50г - в изварената смес
• 60 мл олио
• 60 мл вода
• 2 с.л. какао
• 110 гр брашно
• 1 ч.л. бакпулвер (5 гр)
• 200 гр извара
• 3 с.л. сметана
• 1,5 с.л. нишесте
Разбиват се хубаво с миксер яйцата и захарта. Добавят се олиото и водата, пресятото брашно с бакпулвера и какаото, разбърква се. Тестото се излива във форма.
• 140 гр захар - 90гр в тестото, 50г - в изварената смес
• 60 мл олио
• 60 мл вода
• 2 с.л. какао
• 110 гр брашно
• 1 ч.л. бакпулвер (5 гр)
• 200 гр извара
• 3 с.л. сметана
• 1,5 с.л. нишесте
Разбиват се хубаво с миксер яйцата и захарта. Добавят се олиото и водата, пресятото брашно с бакпулвера и какаото, разбърква се. Тестото се излива във форма.
Смесват се изварата+захарта+нишестето+сметаната, сместа се слага в найлоново пликче, отрязва се ъгъл и се шприцова решетка върху тестото.
Сладкишът се пече на 170-180 градуса 35-40 мин., проверява се за
готовност като кекс, с пръчица.
Няма коментари:
Публикуване на коментар