Поредният вариант на това ястие- бърз и вкусен.
ПРОДУКТИ/ количеството определяте вие/:
пилешко месо от гърди
гъби
моркови
прясна чушка
любима подправка/ и/
олио или масло
сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязвам месото на
ивици, соля го и го задушавам в тефлонов тиган и мазнина, а после го запържвам . Изваждам го и го
оставям настрани.
В същата мазнина задушавам до полуомекване нарязаните на
филийки гъби и зеленчуци. Към тях добавям месото, овкусявам с подправката и
сервирам с бяло вино.
Често пъти съвсем накрая слагам готовото ястие в глинен съд, за да поеме неговия аромат и да стане още по- вкусно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар