XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: Леко побългарена ПАСТА" ПЕСТО"

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

вторник, 23 октомври 2012 г.

Леко побългарена ПАСТА" ПЕСТО"

Преди няколко години такава паста ми донесе моя колежка, която всяко лято ходи в Италия. Снощи се сетих за тази вкусотия и се позачетох за нейната направа. Е, нямам кедрови ядки, но пък орехи- да :). Не я направих и със зехтин, но и с олио ни хареса.

Къде пък ме хвана мерак италиански истории да правя, не знам :).
А дали пък и името написах правилно?!!

 Нека да я споделя с вас:

ПРОДУКТИ

1 връзка босилек
50 г орехови ядки
3 с.л. олио
щипка сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Почиствам босилека и го слагам  в блендера. Добавям почистените ядки, олиото и солта. Нарязвам за около минутка. 
Прехвърлям сместа в дълбок и тесен съд, в който да може да влезе пасатора, и пасирам.
Ароматната  паста е подходяща за салати и спагети. Пък защо не и за нещо друго, което ви е любимо :).

22 октомври 2012 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар