Лесен, прост и бърз
сладкиш, но пък за сметка на това- много благ и вкусен. А как ухае на масло ще
разберете едва тогава, когато го направите :).
Ежедневно падат ябълки от
дървото ни в двора. Реших да направя нещо сладичко с тях. Погледнах какво имам в хладилника и наличните яйца и масълце ми отведоха мисълта към един сладкиш, който знам от моята зълва и който не съм правила мноооого отдавна. Та... имах продукти, даже и време /като по чудо/ и докато ми дойде идеята- сладкишчето вече се печеше. Отворих тефтера- ветеран и случката се случи :). И с две думи- ето го: :)
ПРОДУКТИ:
За тестото:
4 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. пресято брашно
2 ванилии
1 бакпулвер
……………………………..
1 пакет меки бисквити/ аз ползвах
„ Роден край” с масло/
1 пак. краве масло/ 125 г/
2 средно големи ароматни ябълки
пудра захар- за поръсване на
сладкиша
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Маслото
разтопявам в тавичка и върху него редя бисквитите. По края на съда ги чупя на
две, за да се наредят по- плътно една до друга.
Върху
тях нареждам ябълкови филийки - обелени и нарязани на тънко.
Разбивам
с миксер пандишпановата смес и я изсипвам най- отгоре.
Пека
сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 30
минути.
Изваждам го, оставям го да се охлади , поръсвам го обилно с пудра
захар, нарязвам и сервирам.
Друга философия НЯМА! :)
13 октомври 2012 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар