XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СЛАДКИШ С ЯБЪЛКИ, БИСКВИТИ И МАСЛО

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

събота, 13 октомври 2012 г.

СЛАДКИШ С ЯБЪЛКИ, БИСКВИТИ И МАСЛО



Лесен, прост и бърз сладкиш, но пък за сметка на това- много благ и вкусен. А как ухае на масло ще разберете едва тогава, когато го направите :).
     Ежедневно падат ябълки от дървото ни в двора. Реших да направя нещо сладичко  с тях. Погледнах какво имам в хладилника и наличните яйца  и  масълце ми отведоха мисълта към един сладкиш, който знам от моята зълва и който не съм правила мноооого отдавна. Та... имах продукти, даже и време /като по чудо/ и докато ми дойде идеята- сладкишчето вече се печеше. Отворих тефтера- ветеран и случката се случи :). И с две думи- ето го: :)


 ПРОДУКТИ:
За тестото:
4 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. пресято брашно
2 ванилии
1 бакпулвер                    
……………………………..
1 пакет меки бисквити/ аз ползвах „ Роден край” с масло/
1 пак. краве масло/ 125 г/                                                        
 
2 средно големи ароматни ябълки

            пудра захар- за поръсване на сладкиша
 НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Маслото разтопявам в тавичка и върху него редя бисквитите. По края на съда ги чупя на две, за да се наредят по- плътно една до друга.           
Върху тях нареждам ябълкови филийки - обелени и нарязани на тънко.                      
Разбивам с миксер пандишпановата смес и я изсипвам най- отгоре.       





Пека сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 30 минути.   






  Изваждам го, оставям го да се охлади , поръсвам го обилно с пудра захар, нарязвам и сервирам.





                                          Друга философия НЯМА! :)
13 октомври 2012 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар