XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МЕДЕНИ МЕЧЕНЦА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

сряда, 17 октомври 2012 г.

МЕДЕНИ МЕЧЕНЦА

Меченцата от детството на моята щерка, която вече е почти 20 годишна. С трепети и вълнение правехме животинките, режехме очички, лепяхме ушички... :)После едно след друго изчезваха от подноса...
Тестото е същото, както при пълнените меденки или както аз съм ги нарекла-  Меделини.
.
ПРОДУКТИ:
За тестото:
2 яйца
150 г мед
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. олио
1 пакетче канела
2 ч. л. сода
1 пак. краве масло
брашно, колкото поеме за средно меко тесто

За слепване:
мармалад  по ваша преценка
   
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
От посочените продукти за самите меденки се омесва меко тесто. Разточва се голяма кора, от която се изрязват кръгчета. С помощта на сламка за пиене на сок се изрязват очите, а получените  тестени топченца се лепят за ушички.
Медените мечета се пекат за кратко време и веднага се слепват с мармалада.  Колкото повече стоят слепени, толкова по- вкусни и мекички стават.
По този начин направени меденките са отлично средство против злояди дечица! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар