Тестото е същото, както при пълнените меденки или както аз съм ги нарекла- Меделини.
.
ПРОДУКТИ:
За тестото:
2 яйца
150 г мед
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. олио
1 пакетче канела
2 ч. л. сода
1 пак. краве масло
брашно, колкото поеме
за средно меко тесто
За слепване:
мармалад по ваша преценка
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
От посочените
продукти за самите меденки се омесва меко тесто. Разточва се голяма кора, от която се изрязват кръгчета. С помощта на сламка за пиене на сок се изрязват очите, а получените тестени топченца се лепят за ушички.
Медените мечета се пекат за кратко време и веднага се слепват с мармалада. Колкото повече стоят слепени, толкова по- вкусни и мекички стават.
По този начин направени меденките са отлично средство против злояди дечица! :)
Медените мечета се пекат за кратко време и веднага се слепват с мармалада. Колкото повече стоят слепени, толкова по- вкусни и мекички стават.
По този начин направени меденките са отлично средство против злояди дечица! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар